Спікери InRestWinterFest 2021

Вова Ташаєв

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь «Фігачимо по повній. Як у нас народжуються ресторани»

 

ПРО СПІКЕРА:

Бренд-шеф родини ресторанів First Line Group
«Я Вова Ташаєв – український кухар, ресторатор, винний ентузіаст і гастрономічний консультант, який прожив 20 років в Ізраїлі.

За моїми плечима школа барменського мистецтва Zman Amiti School в Тель-Авіві, коледж кулінарних мистецтв Bishulim School, школа сомельє Ramat Hagolan Winery, а також робота в багатьох ресторанах Хайфи і Тель-Авіва, в тому числі в ресторані класичної французької кухні “1872” і знаменитому ресторані високої кухні Catit.
У 2012 придумав і запустив vip-кейтеринг “Біла Скатертина” – проект виїзного ресторанного обслуговування з високою кухнею і колекційними винами, організував серію майстер-класів “Кухня не моєї бабусі» – про кухні єврейських діаспор усього світу, а також займався винним консалтингом – проводив дегустації, організовував подорожі на виноградники і допомагав формувати приватні винні колекції.
У 2014 році я отримав запрошення в Україну від сім’ї ресторанів і готелів First Line Group, Бренд-шефом якої я є на даний момент, і займаюся всіма ресторанами сім’ї: «Любімий Дядя», «Італійська Редакція», «ЖЗЛ» і Eastman в Києві, а також «Наша Дача», «Чехов», «Італійська Редакція 2» і Gorсafe 16/54 в Харкові.
Після мандрів до Нью-Йорку, Парижу, Лондону, Бангкоку, Коломбо, Берліну, Барселони, Стамбулу, Сан-Себастьяну та інших кулінарних столиць світу, я можу з упевненістю сказати, що знайшов свій рецепт натхнення: “На перше – місцевий ринок, на друге – сімейна пекарня або кондитерська, і на третє – ресторан високої кухні “.

Марк Зархін

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь «Яким буде Гість ресторану. Зміна вподобань. Прогнози і тренди».

 

ПРО СПІКЕРА:

Львівський ресторатор, громадський діяч, співвласник «Kumpel Group».
У 1998 році разом з партнерами відкрив ресторан «Піцца Челентано» у Львові, який надав старт компанії Fast Food System (FFS). Fast Food Systems вже більше 20 років на ринку громадського харчування є найбільшим оператором в сфері ресторанного бізнесу в Україні. За роки своєї роботи компанія Fast Food Systems завдяки системі франчайзингу розширилася до таких ресторанів: «Піца Челентано», «Піца Челентано ristorante», «Картопляна Хата», Café 1, японський ресторан «Япі», а також ресторан-пивоварня «Кумпель», музей-ресторан «Сало», ресторан галицької кухні «Голодний Микола», «Ресторація Бачевських». Співзасновник Української асоціації франчайзингу, Львівського туристичного альянсу, Клубу галицької кухні, громадського об’єднання «Креативне місто», креативного хаба Lem Station.

Євген Комаров

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь-консультація «Юридичні новини та перевірки в ресторанах»

ПРО СПІКЕРА:

business developer ЮК “Global Law”, Голова юридичного комітету “Української ресторанної асоціації”

Євген Чернишенко

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь на тему “Як розкрутити мережу ресторанів за допомогою креативного маркетингу”

ПРО СПІКЕРА:

Засновник мережі ресторанів Юджин Бургер. За 2 роки з нуля і без досвіду відкрив в Києві 9 ресторанів. Сьогодні в компанії працює більше 100 співробітників. Спеціаліст в маркетингу, креативній упаковці бізнесу і його масштабуванні. Наймолодший спікер форуму.

Михайло Носалик

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь-консультація «Юридичні новини та перевірки в ресторанах»

ПРО СПІКЕРА:

партнер ЮК “Global law”

Ілля Сьомін

НА ФЕСТИВАЛІ:

Піца – старий новий супертренд.
Ілля поділиться історією і секретами створення піцерії Pie Spot: неаполітана на заквасці, сицилійський пиріг і нью-йоркський слайс.

 

ПРО СПІКЕРА:

Шеф-кухар і співвласник Tin Tin Food Spot, ремісничої пекарні-піцерії Pie Spot і першої в Україні автентичної мексиканської такерії CHICA Poblana.
Співвласник і головний технолог компанії з виробництва натуральних ферментатівов KYIVKRAUT.
Стажувався в пекарні Pfeifle (Фрайбург, Німеччина), пекарні-піцерії De Superette (Гент, Бельгія), рамен-шопі Slurp Ramen Joint (Копенгаген, Данія), автентичному ресторані тайської кухні Bo.Lan (1 * Michelin, Бангкок, Таїланд), а також бістро тайської кухні Soul Food Mahanakorn (Бангкок, Таїланд).
Був волонтером на Vild MAD і MAD 6, організованими Рене Редзепі.

Роман Хорзов

НА ФЕСТИВАЛІ:

Як розкрутити ресторан в провінції:
– Які концепції працюють
– Як відрізнити те, що «працює в Києві» від того, що спрацює у вас
– Як правильно почати
– Як відкритися і не «потухнути» через півроку
– Як виживати серед тих, хто платить мало, а хоче багато
– Як заробити в ресторанному бізнесі в невеликих містах (інвестиції і окупність проектів)
– Практичні FUCK UP & SUCCESS кейси з ресторанного життя провінції

ПРО СПІКЕРА:

Бізнесмен-ресторатор, бізнес-тренер, інвестор та управлінець закладів у сфері розваг, харчування та послуг.
В бізнесі з 2007 року.
Сумарний практичний досвід – більше 50 реалізованих проектів по всій Україні, 70% з яких створені і успішно функціонують в містах до 300 тис. населення.
На даний момент – управлінець та співвласник 7-и власних закладів у сфері HоReCa в Україні та Польщі (м.Варшава).
Паралельно залучений до реалізації інших проектів на консалтинговій основі.
Автор власної методики навчання персоналу будь-якої ланки: від офіціанта до управляючого. Практичний досвід проведених тренінгів – більше 500 годин.

Наталі Бишовець

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь «Топ-10 інструментів операційного директора для підвищення ефективності роботи закладу/мережі»

 

ПРО СПІКЕРА:

Операційна директорка мережі “ПРИВІТів” Михайла та Даші Кацуріних
• 19 років досвіду в ресторанній справі
• з 2003 року – офіціант
• з 2010 – менеджер-керуючий
• Ресторани: The, Beef, 36По (Львів), мережа Привіт
• Зараз операційний директор мережі кафе з автентичною азіатської їжею Михайла і Даші Кацуріних
“Пишаюся роботою над запуском потужного шестиповерхового ресторану в серці Львова – «36По». З командою вела проект від початку будівництва і до відкриття. Зараз створюємо імперію смачних і красивих Привітів. До нас приходять за враженнями, і в цьому ми знаходимо сенс існування – робити місто і життя його мешканців цікавіше, смачніше і красивіше”

Ольга Йолтуховська

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь Ефективне управління: WTF?! (Управлінський аудит)
Етап 1. Проведення фінансово-економічного аналізу
– Перевірка калькуляцій
– Аналіз виручки в порівнянні з іншими періодами
– Аналіз націнки по групах та окремо
– Аналіз структури продажів. АВС
– Аналіз операційної структури в розрізі статей витрат
– Аналіз оборотності товару. Звіт по товарних залишках. Визначення оборотності товару в днях та дотримання норм. Листи заготовок. Звіт про середньо денний розхід товару
– Аналіз списань та звірка з Stop, Go, Hot листами. Правила FIFO
– Аналіз частки Недостач/Надлишків товару до співвідношення собівартості реалізованих товарів. Раптові, точкові інвентаризації. Виявлення необлікованих товарів
– Аналіз видалених позицій в чеках, час відкриття та закриття, структура чеків
– Аналіз кредиторської заборгованості , динаміка, співвідношення до залишку товару на складі. (в ідеалі 50%)
Етап 2. Аналіз закупівельних цін
– Перевірка закупівельних цін та постачальників
Етап 3. Проведення аудиту грошових коштів
– Каса касира. Раптові перевірки
– Сейф директора. Раптові перевірки
– Звірка даних бух. облікової програми по розрахункових рахунках з даними ІБД (інформаційної бази даних)
– Обліковані видані кошти за звітний період (власний постачальник, постачальники) з фактично виданими. Звірки з постачальниками товарів та послуг
– Коректність ведення фінансової звітності підзвітної особи (бухгалтер, керівник, постачальник)
Етап 4. Перевірка коректності та вчасності внесення первинних документів в програму економістом, бухгалтером

 

ПРО СПІКЕРА:

Big mama в консалтинговій агенції Big Mama Business Solutions.
В сфері HoReCa з 2002 року.
Професійно займається консалтингом з 2013 року.
Розробила і масштабувала більше, ніж 500 бізнесів.
Брала участь в розробці проектів і бізнесів: Lviv Croissants, Хінкальня, Elite Club, Celentano Ristorante, tickets.ua, Valesto, Vertuta, Сироварня Іберія, Селедочная від Черноморка, Анчоусная від Черноморка, FloorBest та багато інших
Ольга впроваджує програми:
Стандартизація в HoReCa, опис бізнес-процесів;
Діагностика бізнесу перед масштабуванням;
Масштабування продукту під ключ: франчайзинг, експорт, private label, retail, розбудова представництв та дилерських мереж;
Розробка концепцій та брендинг;
Аудит та санація в ресторані. Управління цифрами;
Тренінги для керівників та лінійного персоналу.

Сергій Байсаревич

НА ФЕСТИВАЛІ:

Майстер-клас “Як привабити гостя у ресторан з авторськими стравами?”

 

ПРО СПІКЕРА:

Відомий шеф-кухар, який своїм творчим шляхом доводить, що авторська кухня в нашій країні користується попитом, її розуміють, хочуть пробувати і повертатися, щоб отримати нові кулінарні враження.
Сергій в кулінарії 17 років, 13 з яких працює шеф-кухарем.
У кулінарних колах знають, якщо за справу береться Байсаревич – ресторан буде успішним.
Зокрема, «Barvy» – ресторан сучасної української кухні, п’ять років поспіль ставав фіналістом Національної ресторанної премії «Сіль» і її переможцем.
«Fenix ​​Asia» – паназіатський ресторан, який недавно відкрив свої двері для гостей, вже встиг завоювати прихильність любителів цікавих смакових поєднань, і в який, без попереднього резерву досить складно потрапити.
Нещодавно Сергій разом з командою Fenix ​​встановив рекорд України, створивши найбільше панно з 6000 суші, у вигляді птаха фенікс – логотипу закладу.
Сергій багато подорожує, щоб бути в курсі світових тенденцій в кулінарії, шеф підвищував кваліфікацію в Баскському кулінарному центрі, він спікер багатьох кулінарних івентів, суддя кулінарних конкурсів. Організовує та проводить кулінарні майстер-класи.
Займається гастроконсалтінгом.
На питання: «Що найважливіше в ресторані?» – Шеф завжди відповідає:
«Залучайте гостей смаком їжі та особливою атмосферою, а потім усіма іншими складовими».

Леся Сухенко

НА ФЕСТИВАЛІ:

Доповідь “Як обрати обладнання для ресторану (плюси, мінуси, підводні камені)”

ПРО СПІКЕРА:

Керівник відділу проектних продажів компанії Новий Проект. 10 років роботи в сфері оснащення ресторанів технологічним обладнанням.

Олексій Гіжко

НА ФЕСТИВАЛІ:

Дегустація вин “Сучасні тренди вина на півдні Франції”

ПРО СПІКЕРА:

Головний Сомельє METRO Cash & Carry Ukraine 2015- по теперішній час.
Кращий Сомельє України 2014 (BEST SOMMELIER of UKRAINE 2014 by Association Sommelier of Ukraine (member of ASI)).
Член Асоціації Сомельє України (АСУ).
Представляв Україну на Чемпіонаті Світу і Чемпіонаті Європи.
Candidate from Ukraine at 14th Contest of The World Best Sommelier 2013, Tokyo, Japan.
Candidate from Ukraine at Best Sommelier of Europe Contest 2013 in Sanremo, Italy.

ВИННА ОСВІТА:

VEP (Valpolicella Education Programm) Uneversita di Verona, 2019, Valpolicella Specialist.
Студент WSET Diploma 4 level, в грецькій школі W.S.P.C. 2018-2019, у Майстра Вина MW Konstantinos Lazarakis.
WSET Level 3 Ukrainian Wine & Spirit School U.W.S.S (2016, Київ).
WSET (Wine & Spirits Education Trust) Level 2 (2011, London).
Українські курси сомельє “Майстер-Клас” (2004, Київ).
Сомельє з 2004.
Працював в київських ресторанах, відкривав і працював близько 4-х років в готелі InterContinental Kiev.
Працював з шеф-кухарями з України, Франції, Італії, Греції, Голландії, Румунії та Індії. Добре знає французьку, італійську, середземноморську, загальноєвропейську кухню, рибу, морепродукти та устриці.

Віталій Гуралевич

НА ФЕСТИВАЛІ:

Майстер-клас “Оптимізація фудкоста”

ПРО СПІКЕРА:

Бренд-шеф ресторації «Хата», що у Чернівцях. Віталій має понад 11 років досвіду роботи у гастрономії. Є кулінарним експертом на телеканалі СТБ, членом Асоціації шеф-кухарів України, членом журі Національної ресторанної премії «СІЛЬ 2020». Крім того, Віталій навчався в Баскському кулінарному центрі (Сан-Себаст’ян, Іспанія) та кулінарній школі «Ферранді» в Парижі. ⠀
Заклади «Самогонної Ресторації» (Тернопіль), де Віталій працював на посаді бренд-шефа до початку роботи в ресторації «Хата», займали топові позиції у багатьох гастрономічних рейтингах: «Найкращий ресторан української кухні», «Найкращий пивний ресторан» за вибором журі Національної ресторанної премії СІЛЬ, дворазова відзнака програми «Ревізор», ТОР-100 кращих ресторанів України. Крім того, Віталій знімався в якості експерта в програмі “Таємний агент” на “Новому каналі”.

Олексій Міллер

НА ФЕСТИВАЛІ:

майстер клас “Азійські мотиви у європейській кухні”:
1) Медальйони з бельгійської телятини з капустою пак чой і соусом вершковий Унагі
2) Спрінгроли МETRO Сhef зі спайсі соусом

 

ПРО СПІКЕРА:

Бренд-шеф компанії «METRO Україна», досвід роботи на професійній кухні – 22 роки. Досвід роботи бренд-шефом компанії «Фігаро кейтеринг», шеф-кухарем готелю «Radisson Blu Resort Bukovel», бренд-шефом ресторану «Марракеш», мережі піцерій «IL Molino» і ін.

Дмитро Скосарев

НА ФЕСТИВАЛІ:

1) Майстер-класи
Майстер-клас 19.05: Buondi Latte Art Show. Новий тренд в світі кави. Дуже ефектна подача напою, простота у приготуванні. Вау-ефект.
Програма класу:
Бариста разом з учасниками проводить експрес майстер клас по роботі з молоком. Учасники навчаться взбивати ІДЕАЛЬНУ глянцеву піну.
Бариста разом з учасниками малюють на молочній піні за допомогою топінгів малюнки використавши для цього техніки Латте арт Етчінг та Пітчинг
Buondi Rainbow 🌈 Латте Арт за допомогою харчових барвників.

Майстер-клас 20.05: Buondi Summer coffee Edition vol.1
Програма класу:
1.Пердставлення публіці нових трендових холодних напоїв на основі еспрессо Buondi та топінгів і сиропів:
– Ice Latte macchiato Buondi
– Ice Nesquick Buondi (Ice Mokka)
– Ice Nesquick
– Espresso Tonic Buondi
– Cherry Milki Ice Buondi
-Orange iced Coffee Buondi.
Учасники разом з бариста готують найсмачнішу холодну каву.
Бариста робить ідеальний еспресо, а учасники змішують інгредієнти в правильних пропорціях дотримуючись рецептури приготування.


2. Презентація Класичного Меню на основі кави Buondi Supreme (100% арабіка ) та рослинного молока 3 покоління.

ПРО СПІКЕРА:

Амбассадор компанії Нестле Україна
Національний тренер компанії Нестле Україна.
Участник чемпіонатів:
Бариста Классика, Латте -Арт, Каппінг.
Суддя національних чемпіонатів бариста Бариста Классика
Досвід більш ніж 12 років в кавовій в індустрії.
Передав свій досвід і навчив Більше 1000 бариста.

Відчуває бізнес з усіх сторін:
власника, робітника, дистриб’ютора, покупця.

Андрій Юраго

НА ФЕСТИВАЛІ:

Дегустація “Зітологія: поєднання пива та гастрономії”

 

ПРО СПІКЕРА:

Засновник проекту “Народний Дегустатор” і “Народний Ресторатор”. Пивний сомельє, член “Асоціації Сомельє України”